Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat sommige jongens precies borsten hebben , en hoe kun je dit laten opereren of wegdoen ?

Hoe komt het dat sommige jongens precies borsten hebben dat ik mijn vraag vandaag . En hoe kunnen ze dit laten opereren ( doet dit zeer ) ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijke oorzaak kan zijn; dagelijks worden miljoenen anticonceptiepillen ingenomen en hier zitten vrouwelijke hormonen in, deze worden dan ook uitgeplast. Hierdoor komt het dus dat er steeds meer en meer oestrogenen in het afvalwater zit en dus uiteindelijk ook in het kraantjeswater.

Dat komt door de hormoonhuishouding als jongens in de pubertijd raken. Het lichaam vormt vanwege de hormonen borsten. Echter dit is doorgaans niet meer dan een opgezette tepel. Het voelt alsof er een hard schijfje achter de tepel zit. Het heet in de medische termen gynaecomastie. Doorgaans gaat dit vanzelf weer weg. Echter in sommige gevallen blijven jongens er mee zitten en gaat het "schijfje" achter de tepel niet weg. Dit kan dan in het ziekenhuis poliklinisch verwijderd worden. Via een klein sneetje op de rand van de tepel wordt het "harde schijfje" onder de tepel verwijderd. Dit is een simpele ingreep, gedaan binnen een 20 minuten. En nee, doet geen zeer want het wordt plaatselijk verdoofd. Ga er gewoon mee naar de dokter (mocht je er last van hebben) en laat hem het beoordelen of het zelf weggaat of dat een kleine ingreep noodzakelijk is. En misschien ten overvloede, maar je hoeft je hiervoor niet te schamen, zijn echt veel jongens die hier in hun pubertijd last van krijgen.

uuuhm het lijkt alsof????? dat kan of komen doordat ze heel erg gespierd bent of ze hebben gewoon obesitas licht eraan aan het eerste is niet veel te doen en de 2e kan je weg laten halen ps : opereren doet geen pijn het is onder narcose en daarna krijg je goede pijnstilling suc6!!! grtjes!

Mannen, jongens en zelfs baby's kunnen inderdaad borstontwikkeling krijgen. Hier zijn verschillende oorzaken voor en afhankelijk van de oorzaak is er een andere aanpak voor. 1) Fysiologisch melkschijfje Onder invloed van de vrouwelijke hormonen (die mannen ook in beperkte hoeveelheid hebben) kan het klierweefsel zich een beetje ontwikkelen. Dit voelt aan als een schijfje van 1 à 2 cm onder de tepel. Meestal aan de beide tepels, maar soms ook maar aan één kant. Doorgaans verdwijnt dit schijfje vanzelf, al kan het tot zo'n 3 jaar duren. Men wacht dus liefst af. 2) Borstontwikkeling als gevolg van medicijnen Indien het te ernstig wordt, kan overwogen worden op andere medicijnen over te schakelen 3) Lever- of nierziekten die veranderingen geven in de stofwisseling. Hier is het aanpakken van de onderliggende ziekten van belang 4) Problemen met de hormonen Bv. als gevolg van stress, te weinig hormonen in de testes (de zaadballen) of als gevolg van het slikken van hormonen. 5) Tumoren die hormonen produceren Zeldzaam, maar als dat de oorzaak is, zitten deze gezwellen bijna steeds in de zaadbal of de luchtwegen. Behandeling is uiteraard het vernietigen van dit gezwel. 6) Borstkanker kan bij mannen een vorm van borstontwikkeling geven. Hier is de behandeling natuurlijk ook gericht op het vernietigen van de borstkanker. 7) Obesitas. Wanneer mannen of jongens zwaarlijvig zijn, kan borstontwikkeling optreden omwille van vetophoping. Vermageren helpt gedeeltelijk. Een liposuctie kan de rest verwijderen. Wanneer de borsten te uitgesproken zijn ontwikkeld, is het niet volledig omkeerbaar en zal een kleine operatie voorgesteld worden. Het litteken is achteraf nauwelijks zichtbaar. Toegevoegd na 6 uur: Op de afbeelding een voorbeeld van gynaecomastie bij een jongeman.

Bronnen:
http://www.despecialistenwijzer.nl/operati...

Vaak is dat vetweefsel wat er min of meer uit ziet als borsten.Flink afvallen,trainen of liposuctie is de enige remedie om hier van af te komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100