Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bloed bij ontlasting. Moet ik me zorgen maken?

Ik heb onregelmatig bloed bij de ontlasting. Vorige week rond deze tijd had ik een harde ontlasting en zat er veel bloed bij het afvegen op het wc papier. Ik schrok ervan omdat ik dacht dat er ook bloed IN de ontlasting zat. Kort daarna moest ik weer en was de ontlasting wat zachter. Heb toen gekeken of er bloed in de ontlasting zat maar dat was niet het geval.

Ik heb dit al sinds januari/februari denk ik, maar omdat ik niet altijd bloed had maakte ik me niet echt zorgen. Wel had ik vaak slijm en een zachte ontlasting/soms diarree ipv goede gezonde drol. Dinsdag ben ik naar de dokter geweest en het waren geen uitwendige aambeien, ook moest ik bloed prikken. Het bloed zag er goed uit en beter dan gemiddeld.

4 jaar geleden rond deze tijd had ik ook bloed bij de ontlasting en toen waren het inwendige aambeien. Dokter zei dat ik er gevoelig voor was en moest sporten en vezelrijk eten. Sporten heb ik eigenlijk vanaf september niet meer gedaan en de laatste paar maanden heb ik wel vaak energy/cola gedronken. Ook zit ik bijna altijd i.v.m. werk/school.

Over 3.5 week moet ik voor een intake naar het ziekenhuis en dan wordt er verder onderzocht. Dat vind ik eigenlijk te lang maar ik ben zo dom geweest om zo lang te wachten met het doktersbezoek. Morgen belle of het miss eerder kan of bij een ander ziekenhuis.

Op basis van dit verhaal zijn het wss wéér inwendige aambeien, maar ik zit echt in de stress ivm mogelijk darmkanker. Ik ben 20 jaar oud.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij darmkanker zie je meestal géén bloed, doordat in dat geval het bloed al min of meer verteerd wordt. Je ontlasting wordt dan heel donker van kleur, tegen zwart aan. In jouw geval zijn inderdaad aambeien veel waarschijnlijker. Niettemin: bij twijfel altijd naar de dokter!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100