Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben een vrouw van 51 jaar en in de menopauze. Heeft het zin om dagelijks levertraan te slikken om mijn huid in een goede conditie te houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een jonge huid behouden is aan meerdere factoren verbonden. Jaren geleden is men al grotendeels gestopt met levertraan, omdat daarvoor walvissen moesten sterven. Bovendien zijn er betere alternatieven. Als je het mij vraagt zeg ik dus nee, en is dat mijn antwoord. Een jonge huid behoud je door: *Meditatie/mindfullness/tai chi/yoga *stress vermijden *alcohol en drugs vermijden *niet roken *Als je huid droog voelt een goedkope creme zoals dove gebruiken of met olijfzeep *wassen, en je gezicht zo min mogelijk wassen *Goede nachtrust / dag/nachtritme *drink zo min mogelijk koffie *drink zoveel mogelijk water, ipv andere dranken, maar naar behoefte van je lichaam *gebruik alleen zeep als het nodig is *vermijd teveel zon, kwartier per dag is voldoende voor vitamine d *gezonde voeding *voldoende beweging ( minimaal halfuur per dag, alles bij elkaar) *veel lachen en plezier maken Ik ben 46, men schat mij 30... Dus ik kan het weten :P

Levertraan bevat vooral omega-3-vetzuren en vitamine D. Dit zijn nuttige stoffen voor uw lichaam, maar niet specifiek voor de huid. Om deze stoffen in voldoende mate binnen te krijgen is het bovendien beter om een gestandaardiseerd voedingssupplement te nemen dan levertraan. Levertraan is een natuurproduct waarin de gehaltes nogal kunnen variëren. Bovendien kunnen er ook schadelijk stoffen in zitten. Om uw huid in optimale conditie te houden is het belangrijk te zorgen dat deze niet uitdroogt en niet teveel wordt blootgesteld aan UV-straling. Gebruik daarvoor een huidverzorgingsproduct dat geschikt is voor uw huidtype waaraan een UV-filter is toegevoegd. Vanaf de leeftijd van 50 jaar wordt aanbevolen dat vrouwen dagelijks 10 mg (of 400 IE) vitamine D slikken om de kans op botontkalking te verminderen.

Vrouwen boven de 50 jaar wordt geadviseerd extra vitamine D te slikken. Dit is niet voor de huid, maar met oog op een goede botconditie, de preventie van osteoporose. Levertraan is een product dat je in deze tijd niet meer hoeft te slikken. Er zijn betere middelen voor handen, Vitamine D-supplementen. Levertraan doet niets voor je huid, van vitamine D is er ook geen bewezen effect op je huid. Voor een mooie huid is het veel effectiever om gezond te eten, niet te roken en je huid te beschermen tegen de zon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100