Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat je zo snel vermoeid bent als je depressief bent?

Ik snap dat als je veel aan het piekeren bent dat je daar zeer vermoeid van kunt raken, maar dat is dat toch geestelijk? Hoe kan je dan ook lichamelijk zo uitgeput zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit komt omdat piekeren stress op levert. Doordat je veel stress hebt gebeurt er veel in je lichaam. Door al dat stressen verbruik je veel Magnesium, waardoor je een tekort kan krijgen aan dit mineraal. Wat weer de klachten van o.a. vermoeidheid kan opleveren.

Als je dingen doet die je leuk vindt geven die je energie maar als je depressief bent vind je niets leuk en krijg je energie dus ook niet. Je moet je als je depressief bent ook ertoe zetten om bepaalde dingen toch te doen, want je kunt/wilt niet alles maar laten staan. Dat vergt ook extra energie. Depressieve mensen sluiten zich ook vaak het liefst in huis op en krijgen dus ook geen energie van de buitenlucht en het zonlicht, wat je wel krijgt als je je buiten bent. Tel daarbij het veelal slechte slapen van depressievelingen op en je snapt waarom zij vaak zo moe zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100