Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is deze vlek op mijn dijbeen en de bultjes?

De vlek was in het begin klein maar werd steeds groter, nu is het een grote vlek. De vlek jeukt vaak en brand soms, de bultjes jeuken soms ook. De bultjes zijn verspreid over mijn benen maar ook zitten er twee op mijn handen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb ook zoiets gehad. Bij mij kwamen er alleen korstjes op de bultjes. Ik ben naar de huisarts gegaan en hij heeft mij een zalf gegeven voor een huidinfectie. 3 dagen smeren en weg was het. Heb wel nog een soort van littekens overgehouden van de korstjes.

Ik vermoed een schimmelinfectie. Het lijkt ook erg op een infectie die ik enige tijd geleden had. De huisarts schreef mij toen een antimycoticum toe, waarna ik binnen een week was verlost van de jeukende plekken. Advies, zoals vaker in deze categorie: Laat het door een huisarts beoordelen. Mocht het een schimmelinfectie zijn, dan loop je namelijk (op termijn) het risico dat het je bloedstroom infecteert als het niet wordt behandeld.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Antimycoticum
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/ar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100