Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Peesontsteking Duimmuis hoe kom ik er vanaf?

Mijn Duimmuis is rood en gezwollen en bewegen met m'n duim is pijnlijk. Hoe kom je er weer vanaf? Heb sinds 2 weken last

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel rust en ontstekingsremmende pijnstiller zoals Ibufrofen (denk aan je maag). Is het niet minder over een week dan zou ik naar de huisarts gaan.

Bij mij was het een overbelasting. Voor de juiste diagnose stuurde mijn huisarts me door naar een plastisch chirurg. Deze hebben oog voor detail en ik werd doorgestuurd naar een zgn. handencentrum. Daar ben ik naar een fysiotherapeut geweest die gespecialiseerd was in handen en polsen. Ik kreeg oefeningen mee die veel geholpen hebben. Uiteindelijk kwam de kwaal toch terug. Dus werd het medische lasertherapie. Dat hielp geweldig. Na 4 behandelingen had ik al resultaat en het hielp beter dan de fysio. Om te voorkomen dat het terug kwam heb ik ergotherapie gehad op de werkvloer, thuis in de algemene dagelijkse handelingen (van schoenen aantrekken tot stofzuigen) en ook bij het uitoefenen van hobby's. Ik ben al weer anderhalf jaar klachtenvrij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100