Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe weet je of je een symmetrisch gezicht hebt?

Ik wil graag weten of ik een symmetrisch gezicht heb. Ik lees op verschillende websites dat wanneer je een kant van het gezicht al spiegel je al kunt zien of je een symmetrisch gezicht heb, Klopt dat of moet je beide kanten spiegelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak zie je in een oogopslag al dat je gezicht niet symmetrisch is. Is dat moeilijk te zien, dan zou ik inderdaad beide kanten van mijn gezicht spiegelen. Kan ook op de computer, maak een foto van jezelf, bepaal het midden en plak bijvoorbeeld je rechterkant in spiegelbeeld tegen je 'echte' rechter kant aan. Hou nu de originele foto ernaast en kijk of het verschil opvalt.

Niemand heeft een symmetrisch gezicht, ook al moet je bij sommigen heel goed kijken kijken om de verschillen te ontdekken. Toegevoegd na 26 seconden: kijken kijken = kijken.

Pas na het spiegelen van beide zijden kan je constateren of die er precies hetzelfde uitzien. Maar dat is vrij onwaarschijnlijk, want praktisch iedereen heeft wel ergens een kleine variatie. Het ene oog ligt wat dieper dan het andere, of het ene oor steekt wat meer uit dan het andere. Dat is volkomen normaal!

Als 9 van de 10 mensen jou knap vinden. Want de mens vind symmetrische gezichten knap. Op de volgende site kan je, middels het uploaden van een foto van je eigen gezicht, nagaan of je een symmetrisch gezicht hebt: http://www.anaface.com/ Toegevoegd na 1 minuut: 'de mens vind' met dt natuurlijk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100