Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

pijnlijk oog wat moet ik doen

ik heb sinds vanmiddag vreselijk veel pijn aan me oog.Ik kan me oog niet dichtdoen knipperen of andere dingen. Er komt geen giezigheid uit en heb ook geen traan oog

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar de huisarts gaan.

neem een aspirine

Naar de huisarts/oogarts gaan die kan vaststellen wat er mis is met je oog. Niet Zelf met oogzalf beginnen! Ik wou ooit oogzalf in mijn oog doen omdat het rood was en als ik naar een witte achtergrond keek de pijn verergerde. Het bleek een virus op mijn oog. Had ik er oogzalf in gedaan was ik mijn oog kwijt geweest. Dus naar de dokter ermee.

Naar de huisarts. Ik heb dat ook gehad en had een bacterie in mijn oog, dus zsm naar de huisarts gaan.

Je kunt een pusend en jeukend oog afwachten en schoon houden,maar als je oog echt pijnlijk is moet je echt even ter beoordeling naar je Huisarts. Probeer in de tussentijd je oog wat te beschermen tegen wind en licht door een zonnebril te dragen,vaak voelt dat prettiger.

Als het begonnen is tijdens het koffiedrinken zou ik volgende keer het lepeltje er uit halen. (dit was een grapje, moet kunnen toch? ;-)) Als de pijn plotseling ontstaan is, zou ik direct een verwijzing naar een oogarts halen als de huisarts geen oorzaak kan vinden. Die heeft perfecte apparatuur om alles goed te bekijken, oogdruk te meten etc. Hoornvlies herstelt in de regel vrij snel, dus als het een beschadiging is, kan het ook snel weer overgaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100