Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoelang duurt het wanneer alcohol uit je lijf verdwijnd?

Toegevoegd na 53 seconden:
T

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vermoed dat de vraag "oudjaargerelateerd" is... Per uur wordt 0, 1 tot 0, 25 promille per uur. (Bij gewoontedrinkers en alcoholisten gaat het wat sneller dan bij incidentele drinkers). Het hangt dus (ook) af van hetgeen je gedronken hebt en hoeveel. Toegevoegd na 44 seconden: per uur mz per uur afgebroken. Toegevoegd na 4 minuten: Voor het idee: met twee glazen bier (man) of een glas bier (vrouw) heb je al een promillage van 0, 5 opgebouwd. Het kan tot 2 uur duren voor die hoeveelheid is afgebroken.

Alcohol wordt afgebroken door je lever. Je lever doet ongeveer een tot anderhalf uur over de afbraak van de hoeveelheid alcohol in één standaardglas. De hoeveelheid alcohol in één standaardglas bier, wijn of sterke drank is ongeveer gelijk, omdat de maat van het standaardglas verschilt. Overigens veroorzaakt niet de alcohol, maar juist het afbraakproduct van alcohol, acetaldehyde, de verschijnselen van een kater. Het afbreken van acetaldehyde door je lichaam duurt nog langer dan het afbreken van alcohol. De kater houdt dus nog een tijdje aan als de alcohol al uit je lichaam is verdwenen. Zie ook http://www.leef.nl/kennisbank/een-kater

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100