Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe val je in slaap als er een irritant geluid is?

Ik heb dus een hamster. En die heeft zo'n hamsterwiel. En mijn hamster gaat in de nacht helemaal tekeer in dat wiel. En dat geeft een erg luid en irritant geluid waardoor ik slecht slaap.

Ik heb als eens oordopjes geprobeerd, maar dat werkt niet zo goed. Zijn er tips waardoor je sneller moe wordt, en door luide geluiden heen kan slapen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb zelf ook een hamster gehad. Het is inderdaad een irritant geluidje, ik zette hem wel in de eetkamer en ik ging boven gaan slapen, soms viel ik in slaap in de zetel en dan heb je er wel last van, zoals in een reactie vermeld kan je er olie opdoen, waardoor je dan met veel geluk het minder hoort. Maar zoals eerder vermeld in een reactie het draai wieletje zelf er even afdoen waardoor de hamster het niet meer kan, dat doe je gewoon niet. Zoals je vast al weet zijn het nachtbeestjes, dus pas je daar dan ook aan, aan anders neem je het gewoon niet. Je kan er gewoon niks aandoen, ik stel voor om hem te verplaatsen zo ver mogelijk van je kamer met de deur dicht, zorg wel dat hij genoeg eten, drinken, hooi..... heeft.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hamster

Door geluiden heen slapen die je irriteren of wakker houden is bijna onmogelijk. Eerste instantie zou ik zeggen oordoppen...wanneer je goeie hebt zou je vrijwel niks meer moeten horen. Oorzaak aanpakken is het beste, nieuw wiel kopen voor je hamster. Er bestaan er die geen geluid maken.

In slaap vallen doe je door te ontspannen, probeer het geluid te negeren. lukt dit niet dan onderstaande: Je kunt ook voor het slapen gaan het wiel uit de kooi halen, of er een stokje doorsteken zodat het niet draaien kan. Hamster kan er dan wel in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100