Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat zoveel meer kinderen notenallergie hebben dan 25 jaar geleden?

Mijn kinderen mogen geen pindakaas mee naar school en als ik met een groepje kinderen op pad ga dan krijg ik regelmatig een injectiespuit mee voor gebruik bij eventuele allergie-aanvallen.
Vroeger was dit volgens mij niet zo.

Toegevoegd na 2 dagen:
Naar aanleiding van de reacties: ik heb het over pinda- en cashewnotenallergie.
Beiden zijn strikt genomen geen noot.
Hier nog info maar daarin wordt niet gezegd of er toe- of afname van de incidentie is.

http://www.ntvg.nl/artikelen/allergie-voor-cashewnoten-en-pindas/volledig

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn niet zoveel meer kinderen met een noten allergie als vroeger. Mogelijk wordt intolerantie en allergie op een hoop gegooid. Intolerantie is vervelend, maar niet dodelijk, allergie is ook vervelend en kan dodelijk zijn. Van kinderen onder de 6 jaar heeft tussen de 0,03-0,2% een notenallergie. Van alle jongeren van 6 tot 18 jaar heeft waarschijnlijk 0,2-2,3% een notenallergie. Als je met kinderen tot 18 jaar op stap gaat moet je dus al met bijna 50 kinderen op stap om er één met noten allergie bij je te hebben. Bij kinderen tot 6 jaar al met zo'n 500 kinderen! De huidige tijdsgeest is er een van wet en regelgeving, op het absurde af, met het idee dat je daarmee mensen kunt beschermen. Sinds kort (of binnenkort) moet er op alle voedsel dat verkocht wordt vermeld worden welke allergieën gevaarlijk kunnen zijn. Alsof dat helpt. Alsof iemand die een gluten allergie heeft dat niet weet en dus niet weet wat hij/zij wel niet mag eten. En als hij/zij niet weet dat hij/zij een glutenallergie heeft dan is vermelden zinloos want dan zegt de informatie je niets (pas als je het op hebt, als je acuut zo'n allergie ontwikkeld). Wat zou kunnen is dat er natuurlijk echt eentje in de klas zit die het echt heeft. Dan is het logisch dat er maatregelen genomen worden.

Bronnen:
https://www.dietcetera.nl/allergieen/noten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100