Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is er met mijn lichaam?

Hallo ik ben een meisje van 16 jaar, niet zo heel groot rond de 1.53 en ik weeg ook niet veel, rond de 40k. Sporten doe ik niet echt.
Ik heb al een aantal weken last van een slap gevoel in mijn armen en benen, meestal bovenarmen en boven benen. Bij mijn armen heb ik het gevoel dat het vanuit de schouders komt. Met ademen gaat het soms ook minder, ik heb dan zo'n moe gevoel, alsof je lang hebt gerend. Mijn hartslag gaat meestal ook wat sneller dan normaal.
Meestal denk ik veel na over wat ik voel en ik maak mij daar ook best veel zorgen om.

Weet jij het antwoord?

/2500

Onverklaarbare vermoeidheid zou kunnen wijzen op bloedarmoede. Misschien toch niet onverstandig om eens naar je huisarts te gaan.

Klinkt inderdaad als vermoeidheid, maar ook een beetje als Hypochondrie, en stress, en zo kom je in een visuele cirkel. Je voelt pijn, je maakt je druk, en de pijn wordt erger. Laat even je bloed prikken op vitamine B12 en vitamine D. Een tekort geeft ook vaak superkrachten (kramp/verzuring/pijn). En laat ook gelijk even jou schildklier controleren, traag werkende schildklieren geven de zelfde klachten. Succes. *EDIT* superkrachten moet zijn : Spierklachten!

Toegevoegd op 29 juli 2019 11:42: tekst