Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb heel hard m'n voet gestoten (zie beschrijving voor meer details), moet ik me hier zorgen over maken, en wat kan ik het best doen?

Ik heb de rechterkant van m'n rechtervoet heel hard gestoten tegen een metalen pijp, er zit aan het einde van het middenvoetbeentje bij m'n kleine teen een reusachtige bult en het is helemaal paars, dat zat er meteen nadat ik me had gestoten, en de pijn gaat maar niet over.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Controlleer wat voor pijn reactie het geeft. Zittend en staand, is dit allebei de manieren pijnlijk: zodra mogelijk huisarts bellen ivm rontgenscan ziekenhuis. Geen eigen strak druk verband erom behalve als u weet hoe te verbinden. Is dit over dan krijgt u waarschijnlijk als altijd een tijdje lekker rust en voet van de vloer. Reden voor het antwoord, toelichting op uw Vraag en aanvullende info vindt u in Reactie 1

Bronnen:
http://ikehbo.nl/eerste-hulp-bij-ongelukke...
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Direct na het stoten koelen, niet ijs rechtstreeks op je voet, maar leg er een handdoek tussen, anders is er kans op bevriezing. Verder kun je arnica D6 aanschaffen, dit zijn druppeltjes of tabletjes, die de doorbloeding verbeteren, waardoor de zwelling en de blauwe plek sneller verdwijnen en dat kun je eventueel (als er geen open wondje is) combineren met arnica gel, creme of zalf. Dit is van verschillende merken te koop bij de drogisterij en apotheek. Beterschap.

Bronnen:
http://www.avogel.nl/webwinkel/producten/c...
http://www.defysiomarkt.nl/content/vsm-arn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100