Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb een 'beginnende' likdoorn. Zou ik die weg kunnen fijlen met een metaalvijltje?

Ik heb vaak te veel eelt op mijn handen dat ik dan wegvijl met een metaalvijltje.
Zou dit ook kunnen helpen tegen een beginnende likdoorn op de onderkant van mijn voet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt dagelijks een pleister met vaseline op de likdoorn plakken zodat hij week wordt, dan 's avonds lekker zachtjes opschuren met een gewoon voetenschuursponsje (te verkrijgen bij elke drogist). Als je dit een aantal dagen volhoudt, verdwijnt je likdoorn.

Nee! Een likdoorn zie je misschien van buiten maar zit ook gedeeltelijk in je voet. Met een vijltje haal je dus alleen de buitenkant weg. Ga maar naar een pedicure die haalt m je zo weg. Gaat tien keer sneller dan de spulletjes die te krijgen zijn bij de drogist. Je kunt met dat vijltje het eelt eromheen alleen weghalen. Maar dat zit er niet voor niks. Haal je dat weg en dus de beschermlaag van je likdoorn, krijg je alleen nog maar meer last. Toegevoegd na 8 minuten: www.fit-voet.nl/likdoorns.html

Bronnen:
Gediplomeerd pedicure...

Je kunt ze eruit laten snijden door een pedicure dan heb je er helemaal geen last meer van

Nee, een beginnende likdoorn kan je niet met een vijltje weg krijgen. Best mee naar de pedicure voor het erger wordt.

Doe er gewoon een likdoornpleister op met salicylzuur dat verweekt de likdoorn en de huid wordt dan vanzelf weer zacht en soepel

Als je een beginnende (nadruk beginnende) likdoorn weg wilt halen moet je dat niet met een vijltje doen. Daarvoor kan hij nu erger worden. Je kan het beste naar de huisarts hiermee gaan. Als hij er al wel langer zit kan je een pleister met een spul dat de huid zachtmaakt erop doen, en dan elke avond een minuutje vijlen. Dat helpt wel.

Nee, je kan beter naar de dokter gaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100