Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een audicien tinnitus ook vooraf zien aankomen?

Tinnitus is een klacht waar je opeens last van kan krijgen. Er is weinig wat er echt tegen helpt. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Bloodstelling aan harde muziek is een van de oorzaken. Oordopjes kunnen hier tegen helpen, maar kan je het vooraf ook zien aankomen? Kan je door elk jaar je oren te laten checken meer zekerheid geven of beginnende tinnitus 'in ontwikkeling' is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, maar voor het specifieke geval wat je beschrijft heb je vaak al last van tijdelijk tinnitus (disco-tinnitus). Je kan het dan zelf al goed aan horen komen als je na een feestje 1-2 dagen een vaak hoge piep hoort. Hoe vaker dat voorkomt hoe groter de kans dat het een keer blijvend is. Van http://www.tinnitus.nl/over-tinnitus.html : Een andere vorm van tinnitus, de 'disco-tinnitus' is bij veel mensen bekend. Deze vorm van tinnitus ontstaat als het oor een tijd is blootgesteld aan veel lawaai. Dit heeft tot gevolg dat een ruis of fluittoon te horen is na het lawaai, vooral in een rustige omgeving. Na een dergelijke sterke stimulatie komt het gehoorsysteem moeilijk tot rust. Deze geluiden verdwijnen meestal na rust. Wie zich blijvend aan te veel lawaai blootstelt, loopt het risico dat de tinnitusklachten niet verdwijnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100