Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb vaak last van mijn enkel, wat is er mis mee?

Ik ging vaak door mijn enkels maar dat is erg verminderd. Ik heb er vaak last van als ik er op sta, en er dus druk op zet.

Toegevoegd na 53 seconden:
Ik heb er nu 3 jaar last van, er is nooit iets raars mee gebeurd en ik heb er niet altijd last van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik verzwikte / ging vaak door mijn enkels, nooit mee naar de huisarts geweest. Ben gaan tennissen, dat bleek het antwoord. Tennis is zwaar voor je knieën en blijkt goed voor mijn enkels te zijn... ik zwikte niet meer, mijn enkels bleken sterker te worden. Je kunt natuurlijk eerst advies halen, maar je zou ook kunnen gaan sporten. Toegevoegd na 1 dag: Hoewel tennissen goed voor mijn enkels was, zegt dat niets over andere enkels... Neem geen risico en ga eerst naar een deskundige: je eigen huisarts. Leg hier het probleem voor en jouw idee als oplossing. Ben toch benieuwd wat de vakman voor mogelijke oplossing ziet.

Ga hiermee naar een fysiothearpeut. Deze kan je vertellen wat er mee aan de hand is en wat je ertegen kunt doen. Ik heb dezelfde klachten en bij mij gaat het erom dat mijn banden te lang zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100