Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Trage bewegingen, gezichtsverlies en misselijkheid. Wat is dit?

Hallo. Ik heb nu sinds een uurtje last van trage bewegingen. Mijn handen gaan niet zo snel als ik zou willen en alles kost moeite om te bewegen. Ook wordt het af en toe zwart voor mijn ogen en zie ik minder goed. Daarnaast ben ik ook een beetje misselijk en heb ik last van hoofdpijn.
Ik heb vandaag gewoon normaal gegeten en gedronken. Verder heb ik ook geen last van vermoeidheid, want ik slaap, ondanks de hitte, erg goed.
Ik kan geen goede oorzaak vinden voor wat er aan de hand is.
Kan iemand mij verder helpen?
Groetjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is maar één persoon die de oorzaak kan bepalen: jouw huisarts. Ga daar maar zo snel mogelijk heen, want deze verschijnselen zijn te verontrustend! Tenzij het na een nachtrust voorbij is, dan zou het door de weersomstandigheden kunnen komen. Maar ik ben bang dat er ook een nare ziekte aan ten grondslag kan liggen...

Dit lijkt mij op een beroerte of een tia dat zijn de verschijnselen die daarbij horen

Bronnen:
Eigen ervaring met mijn vrouw

Ga zo snel mogelijk naar je huisarts. Als het iets ernstig is, is het goed dat ze er vlug bij zijn. Als het niet ernstig is ben je tenminste gerustgesteld.

Als de traagheid en de bewegingsstoornissen zowel links als rechts voorkomen is een beroerte oid. niet erg waarschijnlijk. Desondanks zou ik even langs de huisarts gaan, omdat er nog andere neurologische oorzaken kunnen zijn.

Behalve een beroerte of andere enge dingen, zou het ook best eens een migraine-aanval kunnen zijn. Ga voor de zekerheid wel naar je huisarts!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100