Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb voortdurend last van slijmen wat tot hoesten leidt. kan een puffer mij hierbij helpen?

ik denk dat ik allergisch ben voor stof en/of pollen in de lucht.
daardoor krijg ik slijmen in de keel en moet ik voortdurend hoesten; ook 's nachts in bed.
zo'n puffer die asthmapatienten gebruiken zou dat voor mij ook helpen en wat kosten die? moet ik daarvoor een doktersvoorschrift of zijn die vrij te koop bij de Belgsiche apotheken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, hoesten is namelijk een nuttige reactie van het lichaam om de longen te reinigen. Het slijm moet je ophoesten (en uitspugen) zodat de longen schoner worden. Een inhalator gaat verkramping van de alveoli (longblaasjes) tegen maar als er slijm in jouw longen zit, heeft dat weinig positief effect. Ik raad je aan antihistamine te gaan gebruiken. Dit voorkomt en gaat de allergische reactie tegen waar door het slijm verminderd of zelfs uitblijft.

Ik had ook veel slijm omdat dit allemaal in de luchtwegen bleef zitten. De spieren van de luchtwegen waren samengetrokken. In de puffer zit een stof die die spieren losmaakt. Ik bedoel dat ze dan niet meer verkrampt zijn. Dan is er weer meer ruimte om adem Door te laten gaan en hoef je minder te hoesten. Als je al het slijm dat je ophoest uitspuugt gs je ook minder hoesten omdat er dan ook weer meer ruimte is Maar ik weet niet of jij dit ook hebt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100