Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan ik doen tegen opgezwollen huid na het plakken van pleisters?

ik heb na een week pleisters plakken om een wondje te bedekken ineens last van rode opgezwollen plekken waar de pleister en mijn huid elkaar raken. ik heb dit nog nooit eerder gehad. ook al ben ik al heel vaak gevallen. ik weet dat ik de pleister dan anders moet plakken maar dat kan niet omdat eronder een schaafwond zit die nog aan het helen is. en de wond is nog steeds niet geheeld dus ik moet er straks weer een pleister o.i.d. op doen.
symptomen: de huid is licht opgezwollen, rood en doet pijn.
is dit ernstig, kan het kwaad en wat kan ik ertegen doen zodat de symptomen verdwijnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je zelf of een buur nog wat babybillenzalf heeft liggen kan je daarmee de zwelling doen afnemen. Maar het klinkt ook alsof je overgevoeligheid hebt opgebouwd voor leukoplast. Dan kan je beter vragen om zijdepleister bij huisarts of seh, en het ook zelf in huis hebben. Daar reageert je huid niet op.

Even geen plakpleisters gebruiken. Als het toch verbonden moet worden, leg er dan een gaasje op en zwachtel het verder in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100