Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Met Jodium de schildklier op natuurlijke wijze stabiliseren?

Voor mijn langzaam werkende schildklier gebruik ik nu al maanden het medicijn Thyrax. Volgens de huisarts zijn de waardes nu goed. Ik voel mij echter totaal niet beter. Nog altijd ben ik gedurende de dag ontzettend moe. Daarnaast kamp ik met een constant nerveus en gejaagd gevoel. De huisarts liet weten dat dit vermoedelijk te maken heeft met stress en dus geestelijke factoren. Hier moet ik het mee doen terwijl ik ondertussen nergens energie voor heb en vrijwel ieder moment van de dag inslaap kan vallen.

Is het mogelijk om op natuurlijke wijze, door middel van een Jodium supplement, ook de schildklier beter te laten functioneren of is het slikken van Thyrax werkelijk de enige oplossing? Ik heb gelezen over uitgeputte bijnieren en andere oorzaken die kunnen leiden tot schildklier problemen. Mijn huisarts zegt dat hier geen sprake van is dus stuit ik op een dood spoor.

Kent Thyrax geen ongewenste bijwerkingen zoals andere medicijnen of bevat het enkel het natuurlijke lichaamseigen stofje hormoon wat mijn lichaam te weinig aanmaakt? Moet ik mij zorgen maken over het gebruik hiervan? Zijn er daarnaast wellicht andere specialisten bij wie ik terecht kan behalve een huisarts? Mijn gevoel zegt namelijk dat er mogelijk meer aan de hand kan zijn.

Bedankt voor de eventuele antwoorden en reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij bepaalde aandoeningen van de schildklier is er een tekort aan schildklierhormoon (dit heet hypothyreoïdie). Er ontstaan klachten als traagheid, lusteloosheid, kouwelijkheid en een geringe gewichtstoename. Behandeling Met levothyroxine vult u het tekort aan schildklierhormoon aan. Het vaststellen van de voor u optimale dosering is maatwerk. U begint meestal met een lage dosering en uw arts zal deze net zo lang bijstellen totdat u klachtenvrij bent. U zult regelmatig bij uw arts op controle moeten en bloed moeten laten prikken. Effect Omdat levothyroxine in het lichaam eerst moet worden omgezet in een actiever hormoon, duurt het enkele dagen voordat u iets merkt. Na ongeveer 10 dagen is de dosering optimaal. Bij een juiste dosering treden in het algemeen geen bijwerkingen op, omdat dit middel uw eigen schildklierhormoon vervangt. Uw arts zal continu meten of de dosering correct is. De belangrijkst bijwerkingen zijn de volgende. Zelden Een gejaagd gevoel, hartkloppingen, transpireren of diarree, kan betekenen dat de dosering te hoog is. Neem in dat geval contact op met uw arts. Bij mensen met hartfalen kunnen de genoemde verschijnselen erop wijzen dat het hartfalen verergert door een te hoge dosering. Neem ook dan contact op met uw arts. Het zou mij niet verwonderen moest je blijkbaar last hebben van nevenwerkingen,praat er nog eens met je huisarts over,je kan je ook laten doorverwijzen naar een endocrinoloog.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100