Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het gebruikelijk om de eerste dagen na een MRI onderzoek last te hebben van een overgevoeligheid voor geluid?

Maandag een MRI onderzoek ondergaan, de eerste uren daarna had ik door het harde geluid dat het apparaat maakt wat last van slechthorendheid maar dat is inmiddels omgeslagen in een overgevoeligheid voor geluid; o.a. muziek verdraag ik momenteel totaal niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, absoluut. Kortgeleden heb ik in de MRI gelegen, onvoorstelbare herrie. Je krijgt al een koptelefoon op met muziek naar keuze ( die kan je amper herkennen) en daar overheen de oorbeschermers. Maar het kabaal is niet te geloven, alsof er een wegwerker bezig is met het asfalt open te boren en dat vlak naast je hoofd. Dat je dagenlang last houdt van overgevoeligheid voor geluid komt vaak voor. Ik heb zeker een maand last gehad van mijn oren en nu na 6 maanden is het nog steeds niet helemaal jofel en luide muziek ( MP3 speler heb ik maar afgeschaft) is nog steeds een kwelling. De herrie van de MRI is echt wel iets anders dan een draaiende wasmachine.

Nee, hebben ze je in een oude wasmachine gelegd? doorgaans maakt de machine een zoemend geluid wat standaard het spreekniveau van twee mensen qua decibellen niet overschrijdt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100