Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan ik doen tegen het hoesten?

ik heb de laatste tijd veel last van een vervelende hoest en daarom zat ik met een vraag wat dan kan verminderen of verzachten. en helpt hoestdrank ook? ik hoest ook al 2 maanden lang is dit normaal? ik heb ook heel veel pijn in mijn ribben als ik hoest.

Weet jij het antwoord?

/2500

Koop een hoest drankje, ik heb er toevallig de laatste dagen ook veel last van en het is niet fijn. Ik heb een hoest drankje gekocht en het gaat al iets beter... suc6

Als je al 2 maanden hoest, is het raadzaam om naar de huisarts te gaan. Die gaan naar je longen luisteren en geeft je eventueel iets daartegen.

Wanneer je langer dan drie weken blijft hoesten is het raadzaam om de huisartsenpraktijk eens te bellen. Verder kun je een zuurtje in je mond doen of een schepje honing nemen.

heel veel hoestdranken helpen niet(bijna alle) je kunt beter iets kopen wat je keel verzacht. bijvoorbeeld gewoon een eetlepel honing kan erg goed helpen. ook kun je dropjes kopen die verzachten ook je keel. Aangezien je ook al 2 maanden lang aan het hoesten bent is er een kans dat je kinkhoest hebt. Als het goed is ben je hier tegen ingeënt maar je kunt het alsnog krijgen. Tegen kinkhoest is niets te doen behalve een beetje je keel verzachten met honing en dropjes. Er is ook een kans dat je moet gaan overgeven of dat je tijdelijk even geen lucht krijgt door het hoesten. Dus mijn voorstel is om zo af en toe een eetlepel honing te nemen ookal vind je dit niet zo smakelijk en om wat dropjes in huis te halen.

Een langdurige hoest moet onderzocht worden. Ga naar de huisarts, want de ene hoest is de andere niet! Hard en langdurig hoesten is niet zonder risico’s. de luchtwegen raken extra geprikkeld en u kunt er zelfs geblesseerd door raken. Zo kunt u door hoesten, ribben kneuzen of breken. Ook kunnen de stembanden zo geïrriteerd raken dat er knobbeltjes op gaan groeien. Sinds enkele jaren hebben verschillende ziekenhuizen in Nederland een hoestpoli. Bij een hoestpoli komen mensen die al langer hoesten en waarvan het onduidelijk is waarom het hoesten aanhoudt. De hoestpoli onderzoekt de verschillende mogelijkheden waar de hoest vandaan zou kunnen komen. De oorzaak kan buiten de longen liggen, of veroorzaakt worden door een combinatie van factoren. Voor onderzoek bij een hoestpoli is verwijzing door een huisarts nodig

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Die pijn in je ribben is logisch. Je spant die spieren erg aan met hoesten, en na twaalf maanden heb je echt wel spierpijn. Verder zou ik een hoestdrank of hoest-spray proberen. Wanneer dit na twee weken of zo nog niet helpt zou ik toch even langs de huisarts gaan.

Als het kinkhoest is, schijnt een korte vlucht met een vliegtuigje een goede remedie te zijn, maar of dat waar is.......................... ?

Bronnen:
jeugdherinnering.

Natuurlijk is dit niet normaal. Je moet zo snel mogenlijk naar de h.a je moet nooit zo lang wachten,een middeltje van de dokter, en je bent er van af. Snel gaan hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100