Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het mogelijk dat ik een allergische reactie kan krijgen van een luchtbevochtiger?

Mijn partner heeft in zijn huis een luchtbevochtiger staan, die de hele tijd (als hij aanstaat) rook/damp produceert. Deze staat er al vanaf oktober 2013 en in december 2013 kreeg ik ineens, als ik daar enkele uren was, pijn op de borst bij het ademhalen, hoesten, gevoel alsof ik geen energie meer heb en gewoon een ziek gevoel en vermoeid. Bij de huisarts al bloed laten prikken en in het ziekenhuis al longfoto's laten maken, maar daar komen geen resultaten uit. Alles is schoon. Waar komt deze reactie op een luchtbevochtiger vandaan? Afglopen weekend kreeg ik dezelfde reactie op een rookmachine in het theater, terwijl ik daar anders ook nooit last van heb gehad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan inderdaad een allergische reactie zijn, in de vorm van vooral astma. Reageer je ook sneller op dingen zoals sigarettenrook en de pollen in de zomer?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100