Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is dit een mallet finger?

Twee weken geleden heb ik een stoot tegen mijn vinger gehad, maar ik ben er niet zeker van of dit gewoon een kneuzing of een mallet finger is. Sinds die twee weken is de zwelling lichtelijk afgenomen. Mijn vingertopje hangt een heel klein beetje naar beneden en ik kan het alleen met ondersteuning strekken.

Dit is een foto van mijn vinger: http://tinypic.com/view.php?pic=2w4b5hi&s=8#.Uv_AsXewb60

Ergens denk ik dat het gewoon een kneuzing is, omdat mijn vinger niet heel erg naar beneden hangt. Misschien kan ik mijn vinger niet strekken vanwege de zwelling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit ziet er toch echt wel uit als een mallet finger. Bij een mallet finger is het strekpeesje op het laatste kootje van de vinger afgescheurd. Hierdoor is het niet meer mogelijk om het laatste kootje te heffen, zonder hulp van andere vingers. Een mallet finger is meestal niet pijnlijk, maar kan door het stoten nogwel gevoelig zijn. Als u de vinger niet zou kunnen strekken door de zwelling, dan is het strekken ook niet goed mogelijk met hulp van de andere hand. Als dat al wel kan, dan zou dat wel pijnlijk zijn. Toegevoegd na 3 minuten: Hoe eerder een mallet finger behandeld wordt, hoe groter de kans op herstel. Ook moet er bij een mallet finger een foto gemaakt worden om een avulsiefractuurtje uit te sluiten. Naar de huisarts dus...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100