Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurd er met je lichaam als je nooit een jas zou dragen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niks bijzonders, er zijn hele volksstammen die nog nooit een jas gedragen hebben.

Je zult vast bedoelen wat er gebeurt met je lichaam zonder jas in Nederland nu. Nou ik denk dat er weinig met je lichaam gebeurt als je nog altijd een trui of shirt aanhebt. Als het onder vriespunt zit en je hebt niks boven je broek aan, dan zou je bevriezingsverschijnselen krijgen anders niks.

als je nooit een jas of andere kleding zou dragen zou je lichaam zich aanpassen door je haren langer te laten worden net zoals bij alle andere zoogdieren.

Je lichaam past zich (op den duur) aan aan de omgeving. Dat betekent dat je het in eerste instantie misschien koud krijgt, maar dat je het op den duur (bij ongeveer de zelfde temperatuur) minder koud zou krijgen. Dat wil nog niet zeggen dat je het dan warm hebt. Daar is eerder een vraag over gesteld (zie link). Je hebt ook het omgekeerde van jou vraag: Mensen die in een warme trein hun jas aan laten, terwijl het rond de 20 graden is. Door die jas krijgen ze het extra warm. Zij zullen het dan ook eerder koud krijgen, omdat het lichaam aan hoge temperaturen gewend is. Daarnaast speelt de mate van vet in je lichaam mee. Het meest extreme voorbeeld is Lewis Pugh die een vetlaagje creeerde om op de Noordpool te zwemmen en daarmee aandacht vroeg voor klimaatverandering.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/persoon-gez...
http://www.ted.com/talks/lang/nl/lewis_pug...