Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben 24 jaar en heb sinds een paar weken zeer in mijn knokkel bij het bewegen van mijn middelvinger. Wat zou dit kunnen zijn?

mijn opa heeft wel jicht gehad en mijn oma reuma. Zou ik nu al naar de dokter gaan of moet ik het even afwachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wacht het een weekje af. Het zou overbelasting kunnen zijn, en dat gaat vanzelf over. Afhankelijk van "hoeveel" pijn het doet, ben jij degene die weet waneer je naar de huisarts moet gaan.

Jicht is de knokkel van een middelvinger komt niet vaak voor, die gaat (meestal) in de grote teen zitten. Bovendien is jicht zeer, zeer pijnlijk en treedt een jichtaanval niet uitsluitend op bij beweging. Sowieso is jicht op uw leeftijd zeldzaam. Waar ik meer aan denk is de een of andere vorm van overbelasting. Als u veel gebruik maakt van computer of smartphone, is het wellicht wijs om dit indien mogelijk te beperken. Mocht dit niet werken, dan zou ik alsnog gewoon een bezoekje aan de huisarts brengen.