Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

welke dokter voor de botten?

welke soort arts kan je vertellen of je iets hebt met je skelet? c.q. botten?
ik heb dagelijk veel last van de gewrichten op allerlei manieren, het steekt en doet pijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een orthopedisch chirurg behandeld botafwijkingen die chirurgische behandeling vragen. Een reumatoloog behandeld afwijkingen aan gewrichten of aan de botten (denk aan osteoporose, dat is een afwijking van het bot, maar valt onder de reumatische aandoeningen). Een revalidatiearts is weer de arts die je kan helpen om de beperkingen als gevolg van dit soort (en ook andere) aandoeningen zoveel mogelijk op te heffen. Wanneer je last hebt van allerlei gewrichten en er is nog geen oorzaak bekend van die klachten, zou ik zeggen dat een reumatoloog de eerste specialist zou zijn waar je terecht kunt met je vragen.

Ben je Belgische? Ik weet niet hoe dat in Belgie gaat, maar in Nederland ga je dan gewoon naar je huisarts. Die onderzoekt, stelt vragen en geeft vaak ook een behandeling. Werkt dat niet en moet je naar een specialist, dan krijg je van je huisarts een doorverwijzing. Dat kan een orthopeed zijn, maar ook een reumatoloog. De reumatoloog houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van ziektebeelden waarbij gewrichten, botten of spieren betrokken zijn. http://artsinspe.artsennet.nl/beroepskeuze/medische-vervolgopleidingen-1/reumatoloog.htm

Dit lijkt me iets voor de Orthopedisch chirurg en wellicht ook voor de reumatoloog. Bespreek dit met je huisarts: Hij/zij moet jou namelijk doorverwijzen naar een specialist wanneer dat nodig is. Ik hoop dat je snel van die vervelende pijn verlost word.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100