Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je uitgeput raken en er vermoeid uitzien door laat slapen?

ik ben al maanden lang heel laat gaan slapen vaak pas in de ochtend en slaap dan overdags maar ik wordt dan vaak wakker.

Nu voel ik me al langere tijd steeds zo vermoeid en zie er uitgeput uit en heb wallen gekregen.

Is hier wat aan te doen, want ik snap niet zo goed, het zou toch niet uit moeten maken of je nu snachts of overdags slaapt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan heel goed, je rust niet altijd (goed) uit in je slaap en dit is afhankelijk van vele factoren, waaronder de biologische klok en licht. Als het licht is slaap je over het algemeen slechter, omdat de mens ingesteld is om te werken als het licht is. Ook het veranderen van je slaapritme kan bijdragen aan vermoeidheid, vaak slaap je beter als je een vast patroon aanhoudt. Een interessant artikel voor deze vraag is: http://educatie.ntr.nl/beterslapen/index.jsp?nr=574728

Dat hoeft niet per sé. Maar het hangt wel af van de slaapduur en de "kwaliteit" van de slaap. Als je overdag slaapt maar telkens wakker wordt, lijkt me dat aan beide voorwaarden niet wordt voldaan. Zelf heb ik vijf jaar in wisseldienst gewerkt. Vijf dagen dag. Zes dagen nacht. Ik heb me altijd vlekkeloos kunnen omschakelen. Ik kan met vol licht (overdag achter een groot raam zonder gordijnen) slapen. En ook enorm verkeerslawaai deert me niet. Maar dat kan lang niet iedereen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100