Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Rode pijnlijke plek na griepprik, Wat is het en wat te doen?

Rode plek na griepprik
Lijkt op uitslag, ongeveer 5 cm om de injectie ronde oppervlakte.

Is ook gevoelig en pijnlijk.
Nooit eerder gehad naar griepprik.

Gisteren gehad.
Wat te doen?
Wat is het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De rode pijnlijke plek is zoals in eerdere gegeven antwoorden weinig tot niets aan te doen. Dit is een reactie van je huid en zal inmiddels (nu ik dit antwoord geef) wel minder zijn. Mijn advies is om de volgende keer te vragen of de griepprik subcutaan (onder de huid) gespoten kan i.p.v. rechtstreeks in je spier. Heeft ook als voordeel dat je niet in de rij hoeft te wachten maar dit op afspraak wordt gedaan. Toegevoegd na 11 minuten: Ook bij mensen die bloedverdunners gebruiken is subcutaan injecteren een betere methode i.v.m. onderhuidse bloedingen wat m.i. bij jou is gebeurd waarbij ik niet wil suggereren dat je bloedverdunners gebruikt maar wel een bloeding is ontstaan na het injecteren. M.v.g.TX .

Bronnen:
http://www.reumaforum.nl/viewtopic.php?f=2...

Misschien tijdens de prik toch wat te gespannen geweest en hierdoor in een aangespannen spier geprikt. Vervelend, pijnlijk, licht opgezwollen, maar met een dag of drie-vier is dat wel weer over. Sterkte!

In ieder geval meedoen met het onderzoek wat dit jaar gehouden wordt rond bijwerkingen na de griepprik. Je kunt meedoen als je naar de site gaat binnen 4 dagen na de prik: https://www.bijwerkinggriepprik.nl/Vaccinwebsite/Aanmelden.aspx Voor nu: in de gaten houden, let op andere symptomen en als je het niet vertrouwt bel je gewoon de huisartsenpost.

Dit is gewoon een reactie op de griepprik niet eernstig ,vermoedelijk heeft een onervaren kracht de prik wat ongelukkig gezet, je lichaam reageert daar op. Binnen een paar dagen vermoedelijk weg .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100