Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is appelazijn slecht als je artrose hebt?

Ik heb artrose in mijn handen. En nu vraag ik mij af of je in de ochtend een glas water kan drinken met wat appelazijn.
Ik heb nl. gehoord dat zuren slecht zijn als je artrose hebt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat je eet en drinkt heeft geen invloed op de zuurgraad van het lichaam. Gelukkig maar, want de zuurgraad van het lichaam is heel belangrijk voor onze gezondheid. Daarom wordt die zo enorm nauwkeurig geregeld. Of je nu iets zuurs of iets basisch drinkt, het maakt geen fluit uit. De maag zal eerst alles enorm zuur maken. Dat is nodig voor de vertering, en ook om bacteriën te doden - de maag weet immers niet of jij misschien besmet water hebt gedronken. De maag zal dus zien dat de zuurgraad afneemt. De maagpoort (dat is de verbinding van de maag naar de darmen) zal dan sluiten, om te voorkomen dat bacteriën het lichaam inkomen. De maag zal de zuurgraad terug op peil brengen. Pas wanneer dat is gelukt, en dus de vertering is gelukt en de bacteriën dood zijn, opent de maagpoort zich weer. Dus wat je ook eet of drinkt, de halfvloeistof die de darmen ingaat is *altijd* zuur. Heel erg zuur. De darmen beginnen met het neutraliseren van dat zuur. Ze maken de darminhoud licht basisch. Na de darmen komen voedingsstoffen in het bloed. Dat heeft zijn eigen heel precieze zuurtegraadregulatie. Dus van maag tot bloed hebben we al drie onafhankelijke correcties van de zuurgraad. Daardoor maakt het echt geen fluit uit hoe zuur of basisch je voeding is: je lichaam corrigeert alles en regelt het zo dat de interne zuurgraad altijd goed is, onafhankelijk van de zuurgraad van je voedsel.  

Ik heb zelf geen ervaring met appelazijn maar het schijnt een goede aanvulling te zijn op ons drank en eetgewoonten te zijn, ongeacht het wel of niet hebben van artrose. Boven is al te lezen dat de mineraalhuishouding aangesproken wordt. Deze is echter op een eenvoudige en vooral goedkope manier weer aan te vullen , en wel met inname van (opgelost) Keltisch zeezout of Himalaya zout. Deze zijn nog rijk aan essentiële mineralen. Zie als voorbeeld: http://www.ahealthylife.nl/keltisch-zeezout-en-himalayazout-wat-is-het-verschil/ Succes

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...
http://www.math.ru.nl/~essen/APned.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100