Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb last van eczeem in het gezicht vet houden en hormoonzalf werken niet wat kan ik doen?

Ben al eens bij een dermatoloog geweest en kreeg te horen dit is vonstitutioneel eczeem daar kan ik niks aan doen gewoon mee leren leven ik wordt gek van de jeuk en het ziet er niet uit.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste dat je kan doen is teruggaan naar deze dermatoloog of desnoods overleg met je huisarts. Vaak speelt er ook nog een (contact- of voedsel) allergie mee en deze zal dan opgespoord moeten worden. Kortom zonder dat de OORZAAK duidelijk is is het helaas nog even afzien... Als je huid enorm droog is (vaak ook schilferig) is belangrijk , naast veel water drinken, met een hydraterende crème/lotion in te smeren (helpt ook iets tegen de jeuk en probeer zo weinig mogelijk te krabbelen ;)) Zelf kreeg ik Symbial crème van de dermatoloog, maar meen dat deze niet meer wordt vergoed. Door de ureum in deze zalf en dit na de douche dun op de huid aan te brengen , trokken wel de meeste gehavende plekken weg. Voor het slapen gaan had ik ook wel baat bij een kamille-zalfje (of koop tube Camillosan ) dat een bevriende apotheker eens voor me maakte, maar als je googelt zal je deze ook eenvoudig wel zelf kunnen maken voor een habbekrats! ;) Succes en sterkte!

mijn dochter stond van top tot teen onder de eczeem en heeft toen ook een allergietest gehad waar enkele dingen uitkwamen. als ze nu ergens last van krijgt, en dan bedoel ik weer eczeemplekken of erge jeuk, smeert ze een paar dagen met "lanette"creme. op recept van de huisarts. dit is een erg vette creme en helpt uitstekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100