Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is hypermobiliteit erfelijk bepaald?

Hoe komt het dat sommige mensen hypermobiel zijn? Is dit een erfelijke 'afwijking' of is het absoluut niet te voorspellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hypermobiliteit is een (erfelijke) aanleg. Door veranderingen in het bindweefsel krijgen de gewrichtsbanden en het kapsel meer elastische eigenschappen. De banden zullen bij belasting niet strak opspannen maar juist wat meerekken. De gewrichten kunnen hierdoor verder dan normaal bewegen en vaak overstrekken. Het is dus een aanleg en geen aandoening. Net zo als bijvoorbeeld aanleg voor blauwe ogen of bruine ogen. Het komt in wisselende mate voor bij 4 tot 7% van de Nederlandse bevolking, afhankelijk van geslacht, leeftijd en ras. Hypermobiliteit wordt ook wel hyperlaxiteit genoemd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypermobilite...
http://www.orthopedie.nl/hypermobiliteit/

Mijns inziens is hypermobiliteit één van de vele prachtige staaltje (valkuilen) van hypochondrie. Van zodra wij gaan geloven dat wat dan ook erfelijk is dan gaan wij daar via onze gedachten en de daaruit volgende breinfuncties voeding aan geven. Indien wij tegenover eender welk symptoom anders gaan aankijken en/of er een totaal andere (bij voorkeur een onverdeeld constructieve) uitleg gaan aan geven dan gaat ons brein ook andere, constructieve signalen/opdrachten geven naar de betreffende conflictzone(s) en zodoende kunnen wij via onze constructieve gedachten breinimpulsen activeren ter herprogrammering van ons vermeende ziektebeeld. De wereld stroomt over van voorbeelden hieromtrent. Van zodra je bijvoorbeeld pijn als een constructief fenomeen benadert dan verdwijnt de pijn ook sneller. Indien je bij pijn (of bij eender welk ander ongewenst fenomeen) onmiddellijk focust op een beeld dat een herstelproces weergeeft in plaats van een afbraakproces dan activeer je via breinimpulsen de opdracht tot herstel van de conflictzone. Indien je bij pijn denkt dat er iets onvermijdelijk stuk gaat in jezelf dan activeer je via breinimpulsen de opdracht om activiteiten te bevorderen ter bevestiging van hetgeen je denkt. Test dit zelf maar eens uit. Indien je bij hoofdpijn denkt dat één en ander eindelijk op de voor jou juiste plaats wordt geschoven dan activeer je via breinimpulsen het gevoel van opluchting. De herstel-capaciteiten alsook de pijnstillende capaciteiten van 'opluchtingshormonen' die constant worden aangewakkerd komen overeen met de capaciteiten van een gediplomeerd specialist die een operatie uitvoert onder geheel of gedeeltelijke narcose. Uiteraard dien je in deze context of er een consequent constructief getrainde/gefocuste geest te beschikken zodat je een constante toelevering van herstel-hormonen én pijnstillende hormonen zorgt. Van zodra je jouw constructieve focus aangaande eender welk fenomeen laat verzwakken dan ga je weer de speelbal zijn van de hypochondrie omtrent eender welke vermeende aandoening. Dit klinkt voor velen wellicht té onwerkelijk en toch slagen er wereldwijd steeds meer mensen in om deze theorie daadwerkelijk gestalte te geven. Toch kan ik aanraden om naast de traditionele medische hulp toch bewuster aan de slag te gaan met het experimenteren omtrent constructieve gedachte focus. Het brengt duurzamere oplossingen dan menig mens zich nu kan voorstellen. Liefs en een fijne experimenteertijd gewenst!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100