Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn vriendin heeft stinkvoeten, hoe los ik dit op?

Een goede vriendin van mij heeft hele erge stinkvoeten en ook een aardig vies huis, ze draagt altijd allstars en nooit slippers dus het zit daar lekker te zweten, ze trekt binnen altijd haar schoenen uit en vorige keer zei ik het tegen haar.. ze werd vet boos en toen zei ik maar snel 'grapje ik ben het denk ik ook' en heb ik snel deo op mijn EN haar voeten gespoten -- maar nu na iets van 3 maanden is het nog niet over, vorige was ze hier en was het weer zo erg, ik vind het lullig om zo te zeggen 'Jeetje, je voeten stinken echt erg man doe er wat aan' maar al meerdere mensen hebben het gezegd - op een aardige manier - zovan: 'Je voeten stinken een beetje, kan je ze misschien wassen/deo spuiten of je schoenen aantrekken?' en dan kregen ze ook een boze blik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Toch gewoon tegen haar zeggen, en dan niet 'grapje!' zeggen als ze boos wordt. Gewoon over praten. Er zijn heus manieren om van zweetvoeten af te komen. Als je terug blijft krabbelen voor haar reactie, doe je daar niemand een plezier mee: jezelf niet, en haar ook niet. Ga het gesprek niet aanvallend aan. Zeg iets als: 'Ik zeg het niet om te plagen, maar je hebt écht last van zweetvoeten. Kunnen we niet samen uitzoeken wat je daaraan kunt doen? Dit is voor jou ook niet leuk.' Als ze boos wordt, zou ik haar vragen waarom je als vrienden niet over dat soort dingen mag praten. Daar zijn vrienden toch juist voor?

De voeten dopen in een formaldehydeoplossing. Dan gaan de poriën gegarandeerd dichtzitten en heb je geen last van stinkvoeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100