Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb soms buikpijn hoofdpijn duiziligheid en misselijkheid, waarom?

ik heb sinds kort een nieuwere leefstijl omdat ik een six pack wil omdat ik altijd wordt gepest op scool omdat ik 'dik'ben maar sindsdien ik geen chips enzo meer eet en alleen fruit gezonde koeken lage kalorieen enz enz sinds die tijd heb ik buikpijn en ook beetje misselijk en soms ook heel duizelig en weet iemand hoe dat zou komen

Weet jij het antwoord?

/2500

ga eens naar je huisarts, je dieet waarschijnlijk op de verkeerde manier tijdens je training. Misschien is het nodig om een diëtist in te schakelen, die je een juist voedingsschema kan geven, maar laat bij de huisarts ook even je bloed onderzoeken, het kan dat je bloedsuikerspiegel te laag is.

- geen chips meer (dat is goed) - fruit (dat is goed, maar daar kun je ook teveel van eten, veel suikers, 1-2 stuks is meestal genoeg) - gezonde koeken (dat bestaat niet, is waarschijnlijk mueslireep?, veel suiker, niet doen) - lage kcal (dat is niet gezond..) Als je echt alleen maar fruit en koeken eet, is het nogal logisch dat je al deze klachten hebt, je bent gewoon uitgehongerd. Al die klachten, buikpijn, hoofdpijn, duizelig en misselijk komen omdat je te weinig eet. Zorg eerst eens dat je meer en beter gaat eten, gewoon ongeveer de schijf van vijf aanhouden: http://www.voedingscentrum.nl/nl/schijf-van-vijf/schijf.aspx Toegevoegd na 2 minuten: Je wilt een sixpack, laat dat eerst eens zitten. Je moet eerst leren wat een gezond eetpatroon is, zodat je gezond en genoeg kunt eten. Daarna kun je werken aan genoeg bewegen, eventueel wat sporten en krachttraining erbij, en dan kun je later wel eens gaan kijken of je eventueel je vetpercentage kunt verlagen. Jij wilt gelijk al een marathon gaan lopen, terwijl je nog moet leren kruipen. Dus stop met dat rare eetschema dat je nu hebt, het werkt totaal niet zoals je merkt. Ga gewoon normaal eten zoals op de site van het voedingscentrum staat, porties kun je naar keuze aanpassen, probeer het gewoon een paar dagen en verhoog of verlaag dan indien nodig. Toegevoegd na 5 minuten: Bekijk hier eens wat je nodig hebt op een dag: http://www.health-calc.com/diet/energy-expenditure-advanced En op bijvoorbeeld deze site kun je invullen wat je eet, en bekijken hoeveel kcal het is: https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/ Er zijn veel meer sites, in het Engels of Nederlands, en ook apps. Kijk een beetje rond welke je handig vind. Ze zijn niet volledig nauwkeurig, maar geven wel een richtlijn. Ik gok zo dat als je je huidige eetschema invoert en vergelijkt met wat je nodig hebt, je veel te laag uitkomt. Toegevoegd na 9 uur: Zie ook de reacties voor een hele goede aanvulling van Lies12!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100