Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

als ik dan toch bezig ben :P. hoe weet ik of ik iets gebroken heb heb al 2 weken pijn aan me ringvinger en kan hem wel gebruike

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vinger kunnen bewegen is in deze wel een belangrijk gegeven. Ook asdrukpijn (drukken op het topje van je vinger en kijken of dit pijn doet) zegt veel over het wel of niet hebben van een breuk. Wanneer jij je vinger goed kan buigen en geen asdrukpijn hebt is de kans heel klein dat hij gebroken is. Wel heb je er last van en dus is het verstandig om even langs de huisarts te gaan. Waarschijnlijk is je vinger gekneusd. Vervelend, maar er is niets aan te doen. Beterschap!

Als je je vinger nog kan bewegen en buigen is hij waarschijnlijk niet gebroken. Voor de zekerheid kan je even langs het ziekenhuis gaan om een rontgenfoto te nemen. Hoogstwaarschijnlijk heb jij een spier/band verrekt, en heeft je vinger vooral rust nodig.

Je kunt beter naar de huisarts gaan ter controle. Het is in ieder geval geen gebroken vinger. Als je ringvinger gebroken zou zijn, dan zou je veel pijn hebben en het niet kunnen gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100