Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

schildklierwaarde zijn normaal maar heb wel de klachten hoe kan ik hier mee omgaan?

Ik heb wel klachten van een te snel werkende schildklier, slaap slecht, hoge hartslag, gejaagd(soms), haaruitval, hartritmestoornis en ben ook iets afgevallen.

Nu sport ik graag maar ben ik snel buitenadem doordat mijn hartslag al binnen vijf minuten op 160 zit terwijl ik een normaal tempo aanhoudt. Krachttraining gaat moeizaam omdat ik dan nog sneller buitenadem ben.

Ik wil toch graag normaal kunnen trainen op dezelfde intensiteit maar hoe krijg ik dit voor elkaar?

TSH was eerst 0,4 geloof nu iets van 0,7 Vrije T4 = constant 22

Weet jij het antwoord?

/2500

Een TSH van 0,4 is wel een beetje op het randje, hoewel dat ook afhangt van de referentiewaarden van het lab (verschilt per laboratorium namelijk). Maar 0,7 is echt normaal en je FT4 is ook niet afwijkend. Dan moet je vooral uitgaan van je klachten. Dus terug naar je huisarts, je hebt een combinatie van klachten die wel goed onderzocht moeten worden. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een internist met toch het vermoeden op een (beginnende) schildklierstoornis of iets anders, of eventueel naar de cardioloog om die verhoogde hartslag en de hartritmestoornis te onderzoeken. Het kan verstandig zijn om de schildklier af en toe te hertesten bij dergelijke klachten, soms kan de functie erg wisselen en de schildklier kan soms af en toe een tijdje wat sneller werken en tussendoor normaal, of zelfs van te snel naar de langzaam gaan. Maar er is natuurlijk ook een andere oorzaak mogelijk voor je klachten, en je huisarts is de juiste persoon om mee te bespreken hoe je dit het beste kunt aanpakken en wat er verder nog onderzocht moet worden om erachter te komen wat er nu precies aan de hand is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100