Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik gemakkelijk mijn enkels trainen?

De laatste tijd spring ik (met skateboard) van steeds hogere dingen af, alleen merk ik dat ik daarna erg last krijg van mijn enkels. Is er een gemakkelijke manier om mijn enkels te trainen zonder iedere dag moeilijke oefeningen te doen, want daar heb ik de tijd en zin niet in.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helaas is er geen "makkelijke" manier om dit te doen. Je zult er toch tijd en zin voor moeten maken en de oefeningen doen, dit is de enige manier. Ik heb een leuke site gevonden speciaal voor skateboarders. Ik kan het je wel echt aanraden. Het kost wat tijd en energie, maar je zult er de rest van je leven profijt van hebben als je dit doorzet. Beter voorkomen dan genezen ...toch? Een blessure daar kan je maar zo je hele leven last van hebben, dat is zonde. Ik wens je succes, en hoop dat je aan de slag gaat. http://www.voorkomblessures.nl/skateboarden/spierversterking-skateboarden http://www.voorkomblessures.nl/skateboarden/sportmedisch-onderzoek-bij-skateboarden http://www.sportzorg.nl/bibliotheek/abc/oefeningen-enkel.html http://forum.dutchbodybuilding.com/f8/enkels-trainen-107042/

Ik denk niet echt dat een bepaalde oefening is voor je enkels, en het is vrij logisch dat je pijn/irritatie krijgt als je je enkels te veel belast. Misschien is de sportschool een aanrader, hier kun je je op veel manieren namelijk je benen/enkels etc trainen. Die pak je namelijk automatisch mee in bepaalde oefeningen.

Toen ik na n enkelblessure mn banden weer moest versterken, moest ik lang op een been gaan staan, met je enkel corrigeer je dan steeds als je uit evenwicht dreigt te raken....een stap moeilijker is ditzelfde doen op n plankje met n ronde staaf eronder (kan je in t begin misschien neter nog ff vastschroeven onder de plank). Een sterker gewricht en banden helpt wellicht ook tegen jouw klachten...succes ermee Toegevoegd na 10 uur: Tijd zal t inderdaad altijd kosten zoals de rest opmerkt, maar ik deed deze oefening bij t wachten op de trein en in de rij bij de kassa etc....met plankje kan t ook thuia voor de tv bijv....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100