Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Gordelroos gehad en na 3 jaar nog steeds vaak hoofdpijn, hoe kom ik eraf?

Ik heb ruim 3 jaar geleden gordelroos gehad, met behoorlijk veel pijnlijke blaasjes op mijn buik en rug. Voor die tijd had ik sporadisch last van hoofdpijn. Maar toen wel en nu heb ik de afgelopen 3 jaar nog steeds regelmatig last van scherpe hoofdpijn.


Als ik nu paracetamol neem voor andere pijn (nek, schouders, rugpijn) lijkt het toch of de hoofdpijn ook een klein beetje minder is voor een paar uurtjes. Maar ik neem het niet voor alleen hoofdpijn, ik zou er dan iedere 3 uur 2 moeten nemen.
Heeft iemand misschien betere tips?

Toegevoegd na 6 minuten:
De dokter zegt trouwens dat er niks aan te doen is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heet postherpetische neuralgie. Dit is een lang aanhoudende pijn die kan ontstaan na het doormaken van gordelroos. Echter, deze chronische pijn ontstaat in het gebied waar de gordelroos heeft gezeten! Dat zou dan bij jou op je buik en rug moeten zijn. Praat er eens over met je huisarts, want als de chronische hoofdpijn een andere oorzaak heeft, zijn er wél behandelingen voor de pijn. Maar dan moet eerst onderzocht worden over welke hoofdpijn het gaat. Zie daarvoor onderste bron.

Bronnen:
http://www.pijnpolikliniek.info/index.php?...
http://www.stopdepijn.nl/sites/stopdepijn/...

Tja... Dan zal je toch naar de dokter moeten gaan. En als zijn methode niet werkt, een andere dokter zoeken. Wel eerst de eerste dokter vertellen dat het niet werkt, misschien heeft ie dan een andere methode of kan ie je doorverwijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100