Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie kan mij uitleggen waarom als ik net 15 min slaap ongeveer dan in een keer me ogen open gaan,en dan me hart als un gek te keer gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een plotseling te keer van van je hart, bij een gezond mens, probeert je lichaam zich voor te bereiden op een heftige actie, mogelijk ben je door iets geschrokken waardoor je wakker werd. Die onbewuste schrik, kan deze reactie veroorzaken. Zelf hoef je je niet eens te herinneren waarvoor je schrok, veel zaken spelen zich af in je onderbewustzijn.

Ik denk dat je last hebt van het zogenaamde nachtangst: Als je 's nachts vaak schreeuwend wakker wordt en niet meer precies weet waar je bent of wat er is gebeurd, zou het kunnen zijn dat je aan nachtangst lijdt. Dit zijn een soort paniekaanvallen, waarbij je weinig of geen beelden ziet, er is zelfs geen verhaallijn. Je hebt eigenlijk alleen een diep gevoel van angst en bedreiging en de volgende dag herinner je (bijna) niets meer van je aanval. Weet je de volgende dag wel nog wat er gebeurd is en was je meteen klaarwakker? Dan was het waarschijnlijk gewoon een nachtmerrie. Mensen die aan nachtangst lijden worden plotseling wakker met een paniekerige schreeuw en maken dan een verwarde indruk. De aanvallen treden meestal in de eerste helft van de nacht, tijdens de diepe slaap, op en kinderen (3%) lijden er vaker aan dan volwassenen (1%). Meestal hebben kinderen er vanaf hun derde tot aan hun vijfde last van. Daarnaast komt het vaker bij jongentjes voor dan bij meisjes. Nachtangst is herkenbaar aan de kenmerkende symptomen: Paniekerig schreeuwen, gevolgd door kreunen, mompelen of gapen Zeer snelle hartslag (soms wel 160-170 slagen per minuut) Totaal onbereikbaar Niet makkelijk te troosten Snelle ademhaling Verwardheid Extreem opgewonden Plotseling wakker Verhoogde bloeddruk Activeren van de vecht- of vluchtreactie Geweldadige aanval van ongeveer 5-20 minuten Ogen zijn wijdopen of dicht Kan gepaard gaan met slaapwandelen Agressief reageren Vage of geen herinnering de volgende ochtend Hevig zweten Een aanval van nachtangst kan gevaarlijk zijn voor zowel de slaper als de bedpartner. De slaper kan zich aan iets snijden of iets kneuzen of breken. De partner kan gewond raken als hij of zij de slaper tot bedaren probeert te brengen, dit doet de slaper niet expres maar dit komt door de onderliggende angst die de slaper voelt bij een aanval. Meer lezen: http://www.slaapklachten.nl/nachtangst#ixzz2XlWLdwgs http://www.slaapklachten.nl/nachtangst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100