Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt een verrekte spier in de nek?

Ik heb namelijk een rare beweging gemaakt met mijn nek op de trampoline. Nu is het geval dat ik aanstaande zondag op sportkamp ga. Is het dan over? Of is er iets waarmee ik de tijd kan versnellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Negeer pijnklachten niet. Hierdoor kan de spier erger beschadigen. De spieren weer optimaal laten werken kan op verschillende manieren. Spierverrekking: bij een spierverrekking in de nek krijgt u pijn als u de aangedane spier(en) inspant. Tillen, duwen en trekken kan pijnlijk zijn. Het hoofd bewegen kan ook pijn geven. Een spierverrekking geneest vanzelf en zal na één tot twee weken geheel verdwenen zijn. Wat u niet moet doen bij spierverrekking, is de pijn negeren en pijnlijke bewegingen met de spier(en) maken. Hierdoor kan de aangedane spier namelijk inscheuren. Je zou in de apotheek om een pijnstillende zalf kunnen vragen,maar de vraag bij die producten is of ze wel iets uithalen.

Bronnen:
http://www.menselijk-lichaam.com/spieren/v...

Hoe lang het duurt is niet in het algemeen te zeggen, kan een dag of een paar dagen zijn, afhankelijk hoe ernstig de spier verrekt is. Het beste kun je je nek blijven bewegen en regelmatig oefeningen doen (hoofd van voor naar achter bewegen, van je linker naar je rechterschouder en over je schouder heen kijken. Ook een warme douche, een warmte-lamp of warmtegevende crèmes willen nog wel eens helpen. Toegevoegd na 1 minuut: Forceer bij de oefeningen echter niets, ga af op wat je kunt.

Bronnen:
https://www.thuisarts.nl/nekpijn/ik-heb-nekpijn

Ga naar een Accupunturist(e). Die helpt je binnen de kortste keren van je klachten af. Ik had mijn rugspieren gescheurt en ben meteen bij haar gaan liggen . Binnen 3 beurten was het over. Dat was dus 1 week wat normaal 6 weken in beslag neemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100