Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heel veel last van slijm heb ik een longontsteking?

Ik heb al ongeveer 3 weken, heel erg last van slijm. En ik hoest ook veel, in de ochtend en verder op de dag...Heb ik een longontsteking? Ik heb er wel aanleiding voor (in de familie) en heb al een keer een longontsteking gehad....Moet ik naar de huisarts of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Veelvoorkomende symptomen Bij longontsteking kan je ook pijn in de borststreek ervaren, welke mede door het hoesten en ademhalen versterkt word. Longontsteking gaat vaak gepaard met hoesten, met daarbij groen / geel slijm Longontsteking kan ook gepaard gaan met koorts Zware / moeizame ademhaling Als gevolg van de moeizame ademhaling kortademig Overige symptomen welke minder vaak gepaard gaan met longontsteking Bloed vermengd met slijm tijdens het hoesten Eetlust kan afnemen Er kan vermoeidheid optreden Hoofdpijn Zweten Alleen hoesten en slijm lijkt me wat weinig symptomen voor een longontsteking maar ga maandag gewoon eens langs je huisarts want drie weken hoesten met slijm is ook reden om naar een huisarts te gaan.

Bronnen:
http://www.symptomenlongontsteking.net/

Heel veel last van slijm kan komen omdat je rookt, of omdat je gestopt bent met roken. Er zijn vast nog meer mogelijkheden, maar een longontsteking is het niet, voor zover ik weet. Waarschijnlijk heb je een flinke verkoudheid, daardoor komt het slijm al vals te zitten alleen 3 weken duurt wel lang. Het wordt wel tijd om een afspraak bij de huisarts te maken en een advies te vragen aan iemand die ervoor gestudeerd heeft, iemand die weet waar hij/zij het over hebben. Iemand die jou met zekerheid kan vertellen wat je mankeert. Dus bel de Huisartsenpost en vertel even wat er aan de hand is en overleg met de assistente of je maandag op spreekuur komt, dan wel nu in het weekend toch even naar de Huisartstenpost toe moet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100