Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan de oorzaak zijn van migraineaanval na vliegvlucht?

Na een ochtendvliegvlucht, waarbij ik de hele nacht niet geslapen heb kreeg ik bij aankomst om 12 uur een migraineaanval. Na de rest van de dag en nacht geslapen te hebben voelde ik me weer kiplekker.

De terugweg was de vlucht in de avond en was ik 3 uur in de nacht thuis.

De volgende dag werd ik wakker met hoofdpijn, die in de loop van de dag erger werd. De dag erop werd het nog slimmer en begon ik heel misselijk te worden. In de avond was het zo erg dat ik de dokterspost belde. Zij zei ik een medicijn voor braken bij de apotheek kon kopen en dat dat middel nu zonder recept te kopen is. Ik heb dat laten halen en na een paar uur was ik van de migraine af. Ik heb in mijn leven wel eens vaker een nacht gemist na een vlucht en er was niets aan de hand toen. Het was zelfs een veel langere vlucht.

Ik vraag me dan af of het ouderdom is. Ik ben nu tegen de zestig aan.

Maar een vriendin is nog een jaar ouder en heeft nergens last van.

Ik vermeld er nog bij dat ik jaren geleden een eerste migraine aanval had en daarna nooit meer tot nu met deze vlucht.

Hebben meer mensen deze ervaring en weten zij misschien de oorzaak?

Gonna

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijdens een vlucht droog je vaak erg uit, omdat de lucht in een vliegtuig zeer droog is. Vochttekort kan behoorlijk hoofdpijn veroorzaken, mogelijk dronk je te weinig tijdens en na je vlucht en speelde dit mee bij je migraineaanval. Toegevoegd na 25 seconden: Vochttekort in combinatie met een slaaptekort. Toegevoegd na 39 minuten: Zoals Amadea in een reactie zegt, in een vliegtuig heerst ook een andere luchtdruk dan je normaal gewend bent.

Hoofdpijn in vliegtuig door ozon Veel mensen hebben na een vliegreis last van hoofdpijn of droge geïrriteerde ogen. De oorzaak daarvan is nu bekend. Het is het erg hoge ozonniveau dat in vliegtuigen aanwezig is. Uit onderzoek blijkt dat ozon negatief inwerkt op lichaamsoliën die in huid en haar aanwezig zijn. Wetenschappers gaan dit effect verder onderzoeken. Het lijkt erop dat de klachten met een aantal eenvoudige maatregelen voorkomen kunnen worden. Daarbij denkt onderzoeksleider Charles Weschler aan chemische samenstellingen die de ozon in het ventilatiesysteem kunnen afbreken. Dan zou de hoeveelheid ozon afnemen en niet meer schadelijk zijn voor de gezondheid, wat nu wel het geval is. Momenteel is de blootstelling aan ozon in vliegtuigen namelijk meer dan twee keer zo hoog als goed is voor een mens.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/medisch/nieuw...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100