Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is de beste oplossing en genezing voor een tenniselleboog?

heb heel veel pijn en wil geen cortisonespuit

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een tenniselleboog zit vaak het spaakbeen vast. Hierdoor raakt de spier van de onderarm overbelast en de pees ontstoken. Een chiropractor kan het spaakbeen weer los maken waardoor de spier en de pees weer tot rust kunnen komen. Om de ontstoken pees (voor nu) tot rust te brengen kun je deze het beste afkoelen. Doe geen ijs rechtstreeks op de huid maar bijvoorbeeld in een washandje. Niet langer dan 10 minuten per uur afkoelen. Rust of een brace helpen de spier tot rust te komen maar als het spaakbeen vast zit blijven deze klachten terugkomen.

Allereerst naar de huisarts! Als je geen injectie wilt, dan kan je dat aangeven: zijn er nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld een brace, maar ook fysiotherapie en de broodnodige rust. Sterkte!

Waar komt je blessure vandaan !!! Verkeerde grip , knijpen in je racket overdreven spin neem een les !!! Maar na dat je blessure zich hersteld heeft . Komt het niet Vd tennis maar van zeg golfen of wat dan ook doe dat even NIET meer . En doe dat na herstel relaxed beheerst en verstandig . Laat een expert er naar kijken . Blijf je arm wel bewegen maar rustig en bewust . Vaak gewoon relaxed doorgaan . Is het echt door tennis ! Niet knijpen in je grip ,(ook bij golfen ) niet een te dikke grip en neem een zachte bespanning , een demper , en een racket met meer eigen swing .( geen plank ) . En neem een lesje van een goede leeraar die er op let . De oorzaak weg halen van het probleem is in feite de enige remedie . Mogelijk wat verlichting met zalfjes en een brace kan ook helpen je arm beter te gebruiken iets van oja ik moet slim bewegen . Die spuit kan altijd nog maar of dat werkt ? nee niet als je de oorzaak niet aanpakt ! Dus eerst de dokter dan slim er mee omgaan . Succes.

Tijd en rust. Geen totale rust, wel blijven bewegen, het gaat er vooral om de oorzaak weg te nemen. Voor de rest is "de oplossing" niet bekend. http://nl.wikipedia.org/wiki/Epicondylitis_lateralis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100