Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Sinds een tijdje (voor een pijnlijke knie en voet) heb ik laatst van haaruitval doordat ik Iprofen heb geslikt.

In de bijsluiter heb ik gelezen dat haaruitval alleen bij zwarte mensen dit voorkomt. Hoe kan ik haaruitval hebben bij Iprofen terwijl ik blank ben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb de ene keer meer haaruitval dan de andere keer. Alsof ik soms in de rui ben;-) Soms is het ook weken best wel veel, en dan weer een tijdje niet zoveel. Het hoeft dus helemaal niet door de Ibuprofen te komen. Als je je zorgen maakt, moet je gewoon even contact opnemen met de huisarts. Maar je kan het ook nog even aan zien, zolang je niet merkbaar of zichtbaar minder haar op je hoofd hebt als je in de spiegel kijkt. Want dan zou ik wel meteen naar de huisarts gaan. Zijn je pijnlijke voet en knie al wel weer wat beter?

Het is nog maar de vraag of het een met het ander te maken heeft. Misschien ben je er wat meer op gaan letten, en ben je de - vrij normale - haaruitval die je elke dag hebt ineens aan die pillen gaan linken. Wat ook kan is dat je in de periode dat je je niet zo goed voelde je haar niet zo vaak hebt geborsteld en alle haren er nu in één keer uitkomen ; ook dat kan schrikken zijn. Nu is haaruitval al vrij zeldzaam bij Ibuprofen, en het kan natuurlijk altijd zijn dat je een nieuwe zeldzame bijwerking ontdekt. Dus als je ECHT niet anders kan concluderen dan dat de haaruitval te maken heeft met de pillen, kun je dat het beste melden bij de huisarts en/of apotheek.

Je kunt proberen of vit B complex er verandering in brengt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100