Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat te doen met een ontstoken blaar ?

Het is maar heel klein maar er kwam pus uit en het is knalrood en heel pijnlijk. En ik moet werken straks ( ben postbode) dus moet flink wat lopen. Vroeg me af hoe ik dit kan afdekken, want heb gelezen dat je iets wat ontstoken is altijd moet laten luchten..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In eerste instantie ontstaat een branderige rode huid en een verhoogde gevoeligheid. Daarna volgt de blaar. Blaren zien eruit als blaasjes op de huid. Ze zijn gevuld met helder of gelig vocht of met bloed. Een ontstoken blaar is gevuld met pus en de huid eromheen is rood. Vaak merkt u niets van een blaar, maar het kan ook erg pijnlijk zijn en veel ongemak veroorzaken. Hoe kom je eraan Blaren ontstaan door langdurige wrijving of druk op dezelfde plaats. Naden in sokken en te ruime of te nauwe schoenen kunnen blaren op de voeten veroorzaken. Hoe kom je eraf Het is beter de blaar met rust te laten. Doorprikken vergroot namelijk de kans op een ontsteking. Wanneer de blaar veel ongemak veroorzaakt, kunt u de blaar doorprikken: Ontsmet de blaar met ontsmettingsmiddel. Maak een naald schoon met ontsmettingsmiddel of houd hem in een vlam. Prik de blaar door met de schone naald. Druk het vocht uit de blaar met een steriel gaasje. Ontsmet de blaar met ontsmettingsmiddel. Plak de blaar af met een huidvervangende pleister of dakpansgewijs met leukoplast. Een blaar die vanzelf kapot is gegaan kunt u beter zoveel mogelijk met rust laten. Houd de wond wel schoon.

Bronnen:
www.apotheek.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100