Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Al maanden last van een smerige, zurige smaak in mijn mond/keel...is er iemand die dit ook kent?

Al ongeveer een maand of 6 heb ik een nare zurige smaak in mijn mond en alles wat ik eet of drink smaakt ook raar... allerlei onderzoeken van mijn keel, maag, slokdarm nog niets wijzer geworden....is er iemand die hier ervaring mee heeft? Ik slik ook geen medicijnen waardoor dit zou kunnen komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ikzelf heb het na maag- darminfectie gekregen en nu al 2 jaar. Ben ook altijd misselijk en vaak geïrriteerd maagslijmvlies. uit onderzoeken is ook geen oorzaak gekomen en de MDL-arts denkt dat het een gevolg is van comorbiditeit a.g.v. mijn ziekte ME die ik al 20 jaar heb en dat het bij mij waarschijnlijk, menselijkerwijs, niet meer over gaat. Volgens mij kan het ook met verschuivingen van allergie te maken hebben want ik heb ontdekt dat als ik iets eet waar tarwe of gist in zit of aardappels of rijst eet ik er meer last van heb. Zgn. harde tarwe is beter te verdragen dus eet ik 100% spelt brood zonder toevoeging van andere soorten granen en pasta van harde tarwe zoals die van Barilla, Dececco, of Grand Italia. Ook melkproducten zijn vaak niet goed te verdragen. Uitproberen dus wat je wel en niet kan eten. Ik hoop dat je ontdekt wat voor jou het beste is om zo min mogelijk last te hebben van die nare kwaal.

Eet je toevallig pijnboompitjes sinds die tijd? Die hebben soms die bijwerking, niet bij alle pijnboompitjes, en lang niet bij alle mensen. Maar smerig is het wel! Een andere reden die ik me kan voorstellen is omdat je zwanger bent, maar dat zou je zelf wel geweten hebben.

Ik denk zelf dat het je tong zou kunnen zijn, omdat je zegt dat álles raar smaakt! Misschien moet je je tong beter schoonmaken? Dat kan je gewoon doen met je tandenborstel. Niet helemaal naar achter, want dan ga je kokhalzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100