Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik slof uit mijn schoenen (met speciaal gemaakte steunzolen) hoe dit te verhelpen?

En hebt constant blaren aan de hielen hierdoor. Ik heb schoenen gekocht in een speciaalzaak vr steunzolen schoenen en heb me daar laten adviseren. Toe ik ze daar paste merkte ik niet op dat ze aan de hiel slofte(?) ,dat merkte ik pas op na wat wandelen. Nu zegt men dat mijn schoenen te breed zijn aan de hielen. Als ik de zool van de steunzool schoen op de steunzool leg zijn ze even breed. Wat kan ik doen? Hoe komt dit? Kan een schoenmaker iets doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet wie je steunzolen heeft gemaakt, maar meestal is dat een podotherapeut of een orthopedisch schoenmaker. Ik zou je eerst adviseren om daar naar terug te gaan, zeker omdat het er op lijkt dat de plaats waar je je schoenen hebt aangeschaft, dezelfde plaats is als waar je je steunzolen hebt laten maken. Zij weten wat voor steunzolen je hebt, waarvoor en waarom ze jou specifiek die schoenen hebben aangeraden. Schoenen moeten natuurlijk altijd goed passen, maar als je steunzolen hebt is dit zo mogelijk nóg belangrijker. In de eerste plaats had of heb je blijkbaar bepaalde klachten waarvoor je ze nodig hebt, en daarbij heb je te maken met een losse zool die goed in de schoen moet blijven liggen bij het lopen. Dat is dus één ding waar goed naar gekeken moet worden. Vervolgens moet de schoen diep genoeg zijn; als je te hoog in de schoen komt te staan met je voet, zit de schoen minder comfortabel en zul je inderdaad ook gemakkelijker eruit glippen met je voet. Het meest handig zijn schoenen met een losse inlegzool, hoewel het afhangt van de dikte van je steunzolen of dat ook echt altijd noodzakelijk is. Verder moet de schoen goed op maat te sluiten zijn en vaak werkt daarvoor een veter- of klittenbandschoen het beste. Die zijn het beste in staat om de vorm van je voet te volgen en kunnen daardoor in combinatie met de steunzolen goed je voeten ondersteunen. Als een schoen met rits bijvoorbeeld net zo strak zou aansluiten als een goed aangetrokken veter, zou de rits óf de schoen snel kapot gaan. Al moet ik ook daar weer bij zeggen dat het afhangt van de reden waarom je steunzolen draagt of je die stevige sluiting ook nódig hebt. Voor de rest hangen de eisen van de schoen echt heel erg af van je specifieke voetprobleem. De schoen moet vaak wel een bepaalde stevigheid hebben en de hak mag over het algemeen niet te hoog zijn. Daarom dus: terug naar de verkoper. En ja: over het algemeen zijn problemen oplosbaar door een (orthopedisch) schoenmaker. Het is mogelijk om een schoen te hebben mét steunzool waar je niet uit sloft. Ik kan je natuurlijk niet verzekeren dat dat ook kan met déze schoen, maar als dat niet kan dan hebben ze je verkeerd geadviseerd. Het zou kunnen dat jouw looppatroon veel te maken heeft met het feit dat je uit je schoen loopt, maar dat hadden ze op kunnen c.q. moeten pikken en ook daar hadden ze je over kunnen adviseren. Kom je er niet uit, vraag dan je huisarts eens of die weet waar je terecht kunt voor jouw specifieke probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100