Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik op het internet oefeningen voor fysiotherapie voor handen vinden? (artrose)

Ik begrijp dat een fysiotherapeut me verder kan helpen, maar ik krijg maar weinig behandelingen vergoed, en die wil ik graag uitsparen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een goede manier om de gewrichten en de spieren in de handen te trainen is door Bouncing Putty of een gelijkwaardig product te kopen. Het is een soort stopverf / klei waarmee je kunt spelen , kneden , enzovoort. Als je het in je handen hebt, dan ga je er vanzelf mee aan het kneden en rommelen. Daarmee kan je je handen goed bezighouden en oefenen.

Je kunt gratis folders downloaden van ziekenhuizen. Bespreek ze eerst met je therapeut, want je moet wel zeker weten dat ze goed voor je zijn! Je kunt deze eens met hem/haar bespreken: http://www.antoniusziekenhuis.nl/1822865/1850369/alg_oef_hand

Beginhouding U zit aan een tafel. Uw onderarmen en handen liggen op de tafel, uw handen met de palm naar beneden. Oefening Til uw handen zo ver mogelijk op, terwijl uw onderarm blijft liggen. Houd dit even vast en leg uw handen dan terug. Beginhouding U zit aan een tafel. Uw onderarmen en handen liggen op de tafel, uw handen met de palm naar beneden. Leg uw andere hand over de pols, zodat de onderarm niet kan bewegen. Oefening Schuif uw hand over de tafel naar rechts. Ga terug en schuif de vlakke hand naar links. Beginhouding U zit aan een tafel. Uw onderarmen en handen liggen op de tafel, uw handen met de palm naar beneden. Oefening Buig uw vingers kootje voor kootje op tot een vuist, houd de vuist even vast en rol uw vingers dan weer uit. Beginhouding U zit naast een tafel. Uw arm ligt op de tafel, de hand hangt over de tafelrand. Oefening Maak rustig een vuist en beweeg de hand naar boven. Uw onderarm blijft rustig op de tafel liggen. Herhaal de oefening voor de andere hand. Deze oefening is ook spierversterkend. Beginhouding U zit aan tafel. Uw handen liggen op de tafel, de palmen naar boven. Oefening Duw de top van uw duim eerst tegen de top van uw wijsvinger aan, dan tegen de top van uw middelvinger enzovoort, tot u de pink bereikt. Met deze oefening traint u de verschillende grepen die u met de hand maakt. De oefening is ook spierversterkend. Toegevoegd na 2 minuten: U kunt natuurlijk 1 of 2 keer naar de fysiotherapeut gaan, en deze u wat oefeningen aan te leren.

Bronnen:
www.medicinfo.nl/%7B788fcb59-c385-4786-adc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100