Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Soms als ik bijna slaap kan ik mijn kaken en armen niet meer bewegen hoe kan dit?

de laatste keer dat ik dit had had ik zowel ibuprofen als asperine gepakt. Kan dit het zijn? weet niet of dat de vorige keren ook zo was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat dit slaapverlamming is. Dit is niks ernstigs omdat je dit elke nacht in je slaap ondergaat. Dit is een systeem van je lichaam dat ervoor zorgt dat je je bewegingen uit bijvoorbeeld je dromen in het echt niet gaat doen. Bij sommige mensen komen hier hallucinaties bij voor, sommige mensen vinden het heel erg eng of vervelend en sommige mensen vinden het helemaal niet erg. Als je het heel erg vaak hebt of als je er veel last van hebt zou ik overwegen om naar de dokter te gaan.

Gaat het na een tijdje weer over of houdt het aan en val je dan gewoon in slaap? Ik denk dat je spieren gewoon een tijdje waren verslapt. Dat hoort wel weer weg te trekken als je je niet duizelig voelt. Het kán komen door je voedingspatroon of gewoon vermoeidheid. Als het nou aan blijf houden zou ik toch even de dokter waarschuwen! ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100