Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn hart klopt altijd heel snel nadat ik gegeten heb. Ik voel het dan gewoon in mijn keel bonken/ Hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk eet je te snel of kauw je niet goed of langzaam genoeg waardoor je bij het eten al je hartslag omhoog haalt. Daarnaast heeft je lichaam dan extra energie nodig voor het verteren. Probeer eens heel rusti te eten, kleine happen, rustig en goed kauwen, pauze tussen happen en niet teveel praten tijdens het eten.

Allereerst is rustig eten heel belangrijk. Kauw iedere hap minstens 20 keer. Dat klinkt misschien overdreven maar is beslist niet zo. Dat "kokmeeuwen"is ook een oorzaak van overgewicht en maagproblemen. Als je beter kauwt, heb je minder honger en verloopt de vertering beter. Vervolgens kan je probleem ook duiden op een voedsel allergie. Bekijk eens wat je eet, en bekijk de samenstelling eens op etiketten of eet bepaalde dingen eens niet, en bekijk je reactie. Ook kan het een probleem met je clucose huishouding zijn. Je bloedspiegel kan niet goed zijn na het eten wat ook hartkloppingen kan veroorzaken. Misschien bij de huisarts langs gaan, hij kan je misschien goede raad en/of medicatie geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100